середа, 04 червня 2008 17:16

В Україні з 1 вересня зарплата вчителя буде збільшена на 45%

Уряд прийняв рішення про запровадження з 1 вересня цього року третього етапу Єдиної тарифної сітки, що буде передбачено в уточнених показниках Державного бюджету. Про це повідомив заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук під час селекторної наради, яка відбулася під головуванням прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко за участі керівників місцевих органів виконавчої влади. Про це повідомили в Управлінні зі зв"язків із ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів.

За його словами, запровадження Єдиної тарифної сітки дозволить збільшити заробітну плату для висококваліфікованих фахівців на 50%. Так, зарплата хірурга буде збільшена на 48%, вчителя - на 45%, працівника соціальних служб - на 44%.

"З 1 жовтня 2008 року також передбачається підвищення мінімальної заробітної плати на 5%. Це дасть можливість збільшити мінімальну заробітну плату з 545 до 572 гривень, а з 1 грудня - з 605 до 635 гривень", - зазначив Володимир Матвійчук.

Крім того, як сказав заступник керівника Мінфіну, у цьогорічному бюджеті передбачено збільшення обсягів видатків на харчування в бюджетних установах. Загальний ресурс на ці цілі складатиме понад 2 млрд гривень, які будуть враховані як у державному, так і в місцевих бюджетах, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з 1 вересня зарплата вчителя буде збільшена на 45%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі