субота, 20 березня 2010 20:13

В Україні вперше продаватимуть картину Рєпіна (ФОТО)

  Картина Іллі Рєпіна 'Три дами за рукоділлям'
Картина Іллі Рєпіна 'Три дами за рукоділлям'

У столичному музеї "Духовні скарби України" відкрилася передаукціонна виставка. Показують 146 картин. Серед них полотна Іллі Рєпіна, Пабло Пікассо, Миколи Глущенка, Жені Мінаш та Марії Приймаченко. Аукціон відбудеться 27 березня.

"Сенсація нинішньої колекції — лот N24. Це робота російського класика Іллі Рєпіна "Три дами за рукоділлям". Її він написав 1911року. У наш час живопис Рєпіна рідко потрапляє навіть на російські аукціони. А цього разу ми його представили на офіційних торгах в Україні. Її виставив на торги один приватний колекціонер. Її оцінювали експерти Третьяковської галереї", - розповів кореспонденту Gazeta.ua експерт з живопису XIXст., аукціоніст Віктор Федчишин.

Стартова ціна цього полотна - $150 тис.

"Початкова ціна на 20—30% нижча за нижню планку. Людина має шанс придбати полотно навіть нижче за ринкову ціну. Але частіше буває навпаки: остаточна ціна набагато перевищує стартову", - сказав Федчишин.

"Якось на одному з наших аукціонів виставили роботу одного сучасного художника. На ній автор зобразив хлопчика-пастушка. Торги починали із 900 доларів, а дійшли до 9 тис. Покупець розповів, так довго торгувався за цю картину, бо хлопчик видався йому схожим на нього. А якось продавали картину "Верховна Рада взимку". За полотно змагалися три покупці – дружини народних депутатів. Ціна картини виросла з 15 тисяч доларів до 80", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вперше продаватимуть картину Рєпіна (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі