неділя, 10 березня 2019 23:50

В Україні впав попит на гірськолижний відпочинок

В Україні впав попит на гірськолижний відпочинок
Впав попит на гірськолижний відпочинок. Фото: УНІАН

Попит на гірськолижний відпочинок в Україні цього року помітно впав через безвізовий режим із Євросоюзом і відтоком українських туристів за кордон, а також через введення воєнного стану в низці областей.

"По Карпатському регіону – Львівська, Івано-Франківська області – нажаль, ми бачимо зменшення кількості туристів. У порівнянні з минулим сезоном ми маємо зменшення туристів у Яремче, Буковелі, Славському. Менше, ніж минулого року", - повідомив директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук.

На падіння попиту на гірськолижний відпочинок всередині України цього сезону вплинули введення воєнного стану, а також безвіз, за яким багато українців надали перевагу відпочинку за кордоном.

При цьому Царук підкреслив, що гірськолижний сезон іще триває, оскільки сніг у горах ще лежить і траси будуть приймати лижників ще не менше місяця, тож остаточні підсумки будуть підбивати пізніше, але тенденція до падіння наразі вже зафіксована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власний мотель чи батьківська хата: де відпочивають кандидати в президенти

У 2018 році відпочинок на Новий рік в популярному серед українців Єгипті подорожчав на 20-25%, ціни на відпочинок в Європі залишились на рівні 2017 року, а "екзотичні" напрями стали більш привабливими.

Зараз ви читаєте новину «В Україні впав попит на гірськолижний відпочинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі