вівторок, 15 січня 2008 18:33

В Україні визначені лауреати на звання "Людина року 2007"

В Україні визначені лауреати на звання "Людина року 2007"
Експерти програми "Людина року 2007" визначили 51 лауреата в 17 номінаціях, повідомив на прес-конференції у вівторок в Києві президент програми "Людина року" Аркадій Райцин.

"Визначено 3 лауреати в кожній з 17 номінацій. Голосування членів вищої академічної ради, яка вибере по одному лауреатові в кожній номінації, відбудеться напередодні церемонії нагородження", - відзначив Райцин.

У номінації регіональний лідер року лауреатами стали голови Вінницької, Рівненської і Львівської обладміністрацій - Олександр Домбровський, Віктор Матчук і Петро Олейник.

У номінації міський голова року змагаються мери Ялти, Полтави і Феодосії - Сергій Брайко, Андрій Матковський і Володимир Шайдеров.

У номінації промисловець року лауреатами стали голова правління ВАТ "Сумихимпром" Євгеній Лапін, голова правління холдингової компанії "Автокраз" Сергій Сазонов і глава правління ЗАТ Сергій Слепкань.

У номінації підприємець року за титул боротимуться президент АТ "УПІК" Анатолій Гиршфельд, голова наглядової ради групи компаній "ТЕКТ" Вадим Гриб і генеральний директор ЗАТ "Міжнародна акціонерна авіаційна компанія "Урга" Леонід Шмаєвіч.

У номінації менеджер року лауреатами стали голова правління ЗАТ "DIA WEST" Анатолій Балюк, гендиректор групи компаній "Fim" Оксана Єлманова і гендиректор НПП "Крим-Пак" Володимир Лютіков.

У номінації фінансист рік лауреатами названі голова правління ВАТ "Родовідбанк" Денис Горбуненко, головарозділ правління ВАТ КБ "Хрещатик" Дмитро Гріджук і глава правління "OTP Bank" Дмитро Зінков.

У номінації національна торгова марка року названі: ТМ "Bonaqua", ТМ "Jaffa", ТМ "Єврокредит".

У номінації інвестиція року змагаються інвестиційні проекти "Запорізького автомобілебудівного заводу", корпорації "Індустріальний союз Донеччини" (ІСД) і компанії "МТС".

У номінації аграрій року лауреатами визначені президент агрофірми "Сади України" Олексій Зайцев, директор ТОВ "Холдинг "Зерноторгова компанія" Вячеслав Петрище і директор ВАТ "Яготинський маслозавод" Олександр Сиренко.

Новинками сталі номінації лідер страхового ринку, газета року і журнал року.

У номінації лідер страхового ринку змагаються директор страхової компанії "Ільічевська" Юрій Грішан, глава правління СЬК "Український страховий альянс" Андрій Перетяжко, голова правління ЗАТ "Європейський страховий альянс" Володимир Шевченко.

У номінації газета року і журнал року лауреатами названі "Газета по-київськи", "Сьогодні", "Факти і коментарі" і журнали "Viva", "Профіль", "Фокус" відповідно.

У номінації журналіст року в області електронних ЗМІ лауреатами визначені: Руслан Сеничкін - телеканал "Інтер", Олесь Терещенко - телеканал "1+1" і Станіслав Цеголко - "5 канал".

У номінаціях спортсмен року змагаються чемпіонка світу 2007 року по художній гімнастиці Анна Бессонова, срібний призер чемпіонату світу 2007 р. по легкій атлетиці Людмила Блонська і чемпіон світу по боксу за версією IBO Володимир Кличко.

Також в конкурсі представлені номінації меценат року, юний талант року і культурний діяч року.

У експертному опитуванні взяли участь більше 700 експертів з 185 організацій. До складу вищої академічної ради входять 43 відомих фахівці з різних областей знань. В цілому експерти визначили 543 претенденти на звання лауреата.

Раніше, на загальних зборах членів вищої академічної ради, яка відбулася 1 листопада 2007 р., було ухвалено рішення присудити щорічні міжнародні і спеціальні премії програми "Людина року 2007" послові Казахстану в Україні Амангельді Жумбаєву, музикантам Костянтину і Валерію Меладзе, народному артистові Росії, композиторові Максиму Дунаєвському, народному артистові Росії і України, кинорежисеру Володимиру Бортко і заслуженій артистці України Шмаренкової Наталії, відомій під псевдонімом Камалія.

Міжнародні премії будуть вручені в ході урочистої церемонії, яка відбудеться в Києві 22 березня в палаці "Україна", повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «В Україні визначені лауреати на звання "Людина року 2007"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі