понеділок, 22 жовтня 2018 16:57

В України вимагають перейменувати популярні алкогольні напої

В України вимагають перейменувати популярні алкогольні напої
Під перейменування підпадають, наприклад, "шампанське" і "коньяк". Фото:i2.wp.com

Українські винороби висловили спільну позицію, яка узгоджується з діями уряду в частині виконання положень угоди про ЗВТ Україна-ЄС щодо того, щоб замінити найменування продукції.

Під перейменування підпадають, наприклад, "шампанське" і "коньяк". Про це повідомив генеральний директор корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко під час прес-конференції.

"Українські винороби готові виконати всі вимоги, які передбачені в рамках Угоди про асоціацію, та перейти на нові найменування для своєї продукції після завершення перехідного періоду", - зазначив Кучеренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пити чи не пити? 10 рецептів низькокалорійних алкогольний напоїв

Перейменування вимагає Франція, бо ці терміни походять від географічних назв її території — провінції Шампань і міста Коньяк.

Так, "шампанське" може стати "ігристим вином", а "коньяк" - "бренді", або отримати інші назви. За словами гендиректора, попри ймовірне падіння прибутків виноробів під час переходу на нові найменування, вітчизняні виробники готові до цього.

Лідер вінницької групи ТІК Віктор Бронюк відкрив в Youtube канал про алкоголь.

Зараз ви читаєте новину «В України вимагають перейменувати популярні алкогольні напої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі