понеділок, 25 травня 2020 21:45

В Україні в рази зросла кількість випадків захворювань щитовидки

В Україні в рази зросла кількість випадків захворювань щитовидки

В Україні за останні п'яти років зросла в п'ять разів кількість випадків захворювань щитовидної залози.

Про це повідомляє прес-служба Центру громадського здоров'я в понеділок, 25 травня.

"В Україні за останні п'ять років кількість випадків захворювань щитовидної залози збільшилася в п'ять разів. У жінок проблеми з гормонами щитовидної залози виникають в десять разів частіше, ніж у чоловіків. Зокрема, від гіпертиреозу (дифузного токсичного зобу) жінки страждають в дев'ять разів частіше, ніж чоловіки", - сказано в повідомленні.

За інформацією ВООЗ, серед ендокринних порушень захворювання щитовидної залози займають друге місце після цукрового діабету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеведуча Алла Мазур повертається в ефір після боротьби з онкозахворюванням

"Патологією щитоподібної залози страждають більше 200 млн осіб у світі. За останні роки абсолютний приріст нововиявлених захворювань в економічно розвинених країнах становив 52% серед жінок і 17% серед чоловіків. Збільшується кількість хворих з доброякісними вузловими утвореннями і злоякісними пухлинами", - додали в ЦГЗ.

Відзначимо, що 25 травня - Міжнародний день щитовидної залози. Цей день проводять для того, щоб підвищити інформованість суспільства про можливі захворювання щитовидної залози, методів їхньої профілактики та лікування.

Реальної кількості хворих на коронавірус в Україні, влада не знає. Причиною цього є недостатнє охоплення тестуванням на Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «В Україні в рази зросла кількість випадків захворювань щитовидки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі