четвер, 17 вересня 2020 18:47

В Україні створять онлайн-платформу про порушення прав журналістів

В Україні створять онлайн-платформу про порушення прав журналістів
Журналісти матимуть платформу для захисту своїх прав. Фото: irpin.online

Міністерство культури та інформаційної політики підтримало ідею створення в Україні онлайн-платформи для журналістів. Там фіксуватимуть порушення прав медійників та надаватимуть інформацію про хід розслідування цих справ.

Про це 17 вересня повідомив голова відомства Олександр Ткаченко під час онлайн-обговорення "Безпека журналістів в Україні: наявні виклики та шляхи їх подолання".

"Є напрацьовані пропозиції – як на парламентських слуханнях з безпеки журналістів, так і рекомендації Ради Європи. Вважаємо їх слушними, в тому числі щодо посилення законодавства в розрізі злочинів проти журналістів. Також важливо запобігання цим діям. У Раді Європи успішно діє Платформа для захисту журналістів, й Офіс Ради Європи розробляє створення окремої платформи лише для України. Ми в міністерстві підтримуємо всіляко цю ініціативу", – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екскореспондента Укрінформу забили до смерті

Концепцію платформи презентують уже найближчим часом.

"Найактуальнішим видається створення дієвої, доступної та зрозумілої онлайн-платформи, яка містила б випадки порушення прав журналістів, інформувала журналістську спільноту про стан розслідування тієї чи іншої справи. На наш погляд, така платформа надавала б усім зацікавленим вірогідну та оперативну інформацію про порушення прав медіапрацівників, привертала б увагу суспільства до проблеми безпеки журналістів, була б інформаційним, а можливо, і навчальним ресурсом для журналістів", – сказала заступниця голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко.

У Харкові побили журналіста Микиту Книша. Книш намагався зняти на відео порушення умов карантину. Він представлявся журналістом і звертався до молоді на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створять онлайн-платформу про порушення прав журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі