четвер, 29 березня 2007 11:28

В Україні створили стабілізаційний фонд нафтопродуктів

Угоду про створення стабілізаційного фонду нафтопродуктів в Україні підписали компанія ТНК-ВР Україна і ВАТ Укртранснафта, які створюватимуть стратегічний запас нафтопродуктів. Про це повідомив голова правління ВАТ Укртранснафта Ігор Кирюшин.

Він уточнив, що угода передбачає щомісячну переробку нафти на Лисичанському НПЗ в об"ємі 100 тис. т. "Таким чином, річний об"єм переробки нафти для стабілізаційного фонду на підприємстві складе 1,2 млн. т", - сказав він.

За словами Кирюшина, поновлюваний запас світлих нафтопродуктів у складі стабфонду передбачає 200 тис. т.

При цьому він повідомив, що Укртранснафта 2 квітня ц.р. підпише угоду про залучення комерційного кредиту на 140 млн. доларів. Голова правління компанії уточнив, що це буде короткостроковий кредит строком на 6 місяців. Крім того, Укртранснафта планує найближчим часом привернути довгостроковий кредит у розмірі 200 млн. доларів на сім років, повідомив він.

Кирюшин відзначив, що на модернізацію всіх державних нафтобаз необхідно 800 млн. доларів. Він уточнив, що йдеться про нафтобази, що входять до складу ВАТ Укрнафтапродукт і підлеглих Міністерству оборони.

Голова правління компанії відзначив, що в даний час запаси нафтопродуктів, які увійдуть до стабілізаційного фонду, Укртранснафта буде вимушена зберігати на комерційних нафтобазах.


За матеріалами РБК-Украина

Зараз ви читаєте новину «В Україні створили стабілізаційний фонд нафтопродуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі