пʼятниця, 03 січня 2014 16:12

В Україні стартує широкий громадський рух

"В Україні  починає діяти широкий громадський рух, спрямований на довготривалу роботу для здійснення перетворень в державі". Про це заявили активісти Громадянської платформи "Майдан" на сторінці цієї спільноти у Фейсбук".

Активісти констатують, що хоча продемонстрований в останній місяць на масових акціях запит суспільства на зміни не дістав відповіді, Майдан переміг, і країна вже ніколи не стане такою, як була до нього. Всі громадяни, що вийшли на вулиці з вимогою реформ, - переможці. Над власними страхами, сумнівами і зневірою в свої силах. Готових до активних дій заради кращого майбутнього - мільйони. Серед найбільш помітних спільнот - Громадянська платформа "Майдан", що з'явилась зовсім недавно, проте достатньо швидко набирає популярність. Її активісти закликають до згуртування однодумців, громадських активістів, та всіх небайдужих, що прагнуть змінити країну власними силами. "Адже Майдан – там, де ми, і саме тому він продовжується" - наголошують представники організації.

Громадянська платформа "Майдан" створена для координації дій між учасниками в усіх регіонах країни з метою залучення громадян до активної участі в самоуправлінні та організації контролю за владою на місцях.

"Провести зміни в державі неможливо за один день, - вважають активісти, - лише діючи поступово, крок за кроком ми можемо цього досягти. Необхідний масштабний довготривалий громадський рух, що дозволить здійснити зміни еволюційним шляхом".

Громадянська платформа "Майдан" ставить за мету стати загальнодержавним дискусійним майданчиком для обговорення шляхів здійснення перетворень та забезпечення дієвого результату. Головне завдання - об'єднання громадських діячів, які вже енергійно працюють на місцевому рівні, та всіх незгодних зі станом справ у державі задля контролю за роботою чиновників на всіх щаблях владної вертикалі та забезпечення впливу на них в разі порушення прав і свобод українців та діючих законів.

Представники громадянської платформи наголошують, що формально існуюча система участі громадян у державних справах має, нарешті, запрацювати, і починати налагоджувати її дієвість потрібно з найнижчих рівнів – зі свого двору, вулиці, міста. Українці вже продемонстрували високий рівень самоорганізації заради досягнення мети, і цю потужну енергію потрібно спрямувати в конструктивне русло. Саме тому закликаємо перейти від виголошення декларативних промов на сценах майданів до конкретних дій. Настав час згадати про існування законних механізмів впливу на владу і проявити наполегливість у їх застосуванні. Задля гуртування однодумців та координації зусиль ініціатори пропонують долучатись до груп руху в соціальних мереж та на сайті www.maidan.name, де учасники обговорюють ідеї та діляться досвідом їх втілення. Діяти закликають негайно: "Розпочинаємо діяти сьогодні, завтра - буде пізно!"

Зараз ви читаєте новину «В Україні стартує широкий громадський рух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

108

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі