понеділок, 10 листопада 2008 08:52

В Україні розробляють принципово нову зброю

В Україні розробляють принципово нову зброю

Серед іншого, готується і багатофункціональний ракетний комплекс.

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов"язки командувача ракетних військ та артилерії Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Андрій Коленніков в ході збору керівного складу військ у Тернополі.

Коленніков зауважив, що зараз проводиться низка дослідно-конструкторських робіт, скерованих як на розробку принципово нового озброєння і техніки, так і на удосконалення вже існуючих зразків озброєння.

"У цьому році на рівень державних випробовувань виходять 5 зразків озброєння, а це вже практично готовий взірець. Те, що за результатами державних випробувань вони будуть прийняті на озброєння ракетних військ і артилерії, я впевнений, можливо з невеличкими поправками", – сказав Коленніков.

Він також додав, що в України є всі можливості виготовляти сучасне ракетне та артилерійське озброєння.

"В Україні є кваліфікований кадровий науковий потенціал, конструкторсько-наукові установи і виробничі потужності для того, щоб виготовляти сучасне вітчизняне озброєння, яке відповідає вимогам сьогодення", – аргументував полковник.

Він також висловив переконання, що українські артилеристи можуть на рівні змагатися з артилеристами провідних країн світу.

"Рівень підготовки українських артилеристів дозволяє це зробити, щоб не було соромно. А за рівнем навченості особового складу ракетних військ і артилерії Україні можна сміливо вступати до НАТО", – стверджує військовий, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «В Україні розробляють принципово нову зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі