четвер, 10 липня 2008 08:40

В Україні розпочинається святкування 1020-річчя Хрещення Русі

Святкування 1020-річчя Хрещення Русі починається в Україні з четверга, 10 липня.

Як повідомив раніше журналістам заступник глави секретаріату українського президента Юрій Богуцький, починаючи з цього дня почнуться заходи на рівні церков, в рамках яких пройдуть конференції і літургії. Загальнодержавні заходи щодо святкування 1020-річчя Хрещення Русі почнуться з 25 липня, коли в Україну почнуть прибувати делегації християнських помісних церков.

Всього Україна направила 17 запрошень. Вже на початок липня були підтвердження, що до Києва прибуде Константинопольський патріарх Варфоломей I, патріарх Єрусалимської православної церкви Теофіл III, а також настоятелі Вірменської, Кіпрської, Олександрійської православних церков.

Ю.Богуцький підкреслив, що в Україні святкування 1020-річчя Хрещення Русі відбувається на національному рівні. "Це свідчить про те, що президент України хоче визначити цю подію як консолідуючу українське суспільство", - відзначив чиновник.

Замглави секретаріату президента також відзначив, що оскільки візит Вселенського патріарха на Україну востаннє був в 1648 році, нинішньому візиту Константинопольського патріарха Варфоломея буде приділено особливу увагу.

"Ми хочемо створити такий рівень прийому Вселенського патріарха Варфоломея, який був під час візиту Папи Римського Іоанна Павла II", - відзначив замглави секретаріату, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «В Україні розпочинається святкування 1020-річчя Хрещення Русі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі