середа, 06 квітня 2011 17:03

В Україні розпочали збирати людей на найбільшу теренову гру
5

Громадська організації Молодіжний Націоналістичний конгрес розпочала реєструвати охочих взяти участь у найбільшій в Україні тереновій грі „Гурби-Антонівці". 300 молодих людей, які пройдуть відбір, поїдуть на три дні в ліси на кордоні Тернопільської і Рівненської області. Поділившись на дві команди-курені, вони змагатимуться між собою „вбиваючи" один одного, та стараючись вкрасти прапор ворожої команди.

„Вбивством" в грі вважають зірвану з плеча суперника пов?язку. Той кого „вбили" – має право повернутися на поле бою тричі, отримавши додаткову пов?язку в організаторів. В разі, якщо жодна команда в підсумку гри не захопить прапор суперників, переможця визначатимуть за кількістю зірваних пов?язок – життів.

„Протягом всієї гри учасники змагань живуть в лісовій зоні площею близько 25 гектарів. Режим кожного учасника залежить від тактики, яку обере команда. Переважно бійці за весь час гри сплять по кілька годин. При цьому загортаються в церату – палаток з собою не буруть. Щоб не видати свою позицію учасники не розводять вогню. Якщо потрібно щось розігріти – використовують сухий спирт", — розповідає заступник голови МНК Богдан ЯРЕМКО.

„Гурби - це перш за все спосіб і можливість перевірити себе на фізичну і моральну витривалість. Це місце, де справді відчуваєш поруч з собою плече друга. Дух -це найважливіше, що є на гурбах. Це передусім боротьба духу з тілом, боротьба волі з втомою, панікою та зневірою", — додає постійний учасник змагань Катерина Аврамчук.

Гру „Груби-Антонівці" проводять з 2003 року. Вона отримала свою назву на честь двох сіл, де відбувся найбільший бій в історії Української Повстанської Армії. Саме тут 67 років тому підрозділи Української Повстанської Армії потрапили в оточення військ НКВД. Цей бій ввійшов в історію під назвою "Гурбенський мішок". П'ять тисяч повстанців боролися проти понад 35 тисячної червоної армії, яка мала підтримку танків, літаків та бронепоїзду. Після кількох виснажливих днів бою частина воїнів УПА вирвалися з оточення.

Детальнішу інформацію про змагання можна дізнатися на офіційному сайті гри http://gurby.org.ua .

Зараз ви читаєте новину «В Україні розпочали збирати людей на найбільшу теренову гру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі