середа, 15 вересня 2021 11:02

В Україні продовжили дію Covid-сертифікатів

В Україні продовжили дію Covid-сертифікатів
Covid-сертифікати в Україні будуть двох варіантів: жовтий – після першого щеплення, зелений – після повної вакцинації. Фото: "Дія"

Кабмін продовжив дію зелених Covid-сертифікатів зі 180 до 365 днів.

Відповідна постанова з'явилася на сайті уряду.

У документі зазначили, що в Україні діятимуть різні Covid-сертифікати: з інформацією про вакцинацію, негативний результат тестування, термін якого 72 год., або одужання від коронавірусу.

Внутрішні сертифікати з інформацією про вакцинацію будуть жовтими й зеленими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус атакує Україну. Виявили найбільше хворих за останні місяці

Жовті сертифікати підтверджують вакцинацію однією дозою дводозної вакцини, визнаної ВООЗ. Термін дії - 120 днів із моменту щеплення.

Зелені сертифікати можна отримати після другого щеплення дводозною вакциною або з 14-го дня після вакцинації однодозною. Термін дії такого сертифіката - 365 днів.

Обидва сертифікати можна завантажити у додатку "Дія". У майбутньому його можна буде видрукувати.

У МОЗ підкреслили, що сертифікати матимуть кольорові позначки винятково в цифровому форматі, друкувати на папері відповідного кольору їх не потрібно.

13 вересня Кабмін схвалив зміни до постанови про карантин. Раніше уряд анонсував, що нововведення передбачатимуть запровадження привілеїв для вакцинованого від коронавірусу населення та для закладів з вакцинованими працівниками. Також Кабмін планував запровадити новий вид Сovid-сертифікату, який видаватимуть після першої дози вакцини.

Зараз ви читаєте новину «В Україні продовжили дію Covid-сертифікатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі