четвер, 22 червня 2017 21:42

В Україні пом'янули жертв Другої світової війни

В Україні пом'янули жертв Другої світової війни
22 червня Україна відзначає День скорботи і вшанування пам'яті жертв Другої світової війни

22 червня в Україні проходять поминальні заходи до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв Другої світової війни. У Львові біля пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору "Шталаг – 328" на вул. Грабовського, 11 відбулося покладання квітів та панахида за померлими. Захід відвідали кілька десятків людей: місцевих політиків, ветеранів та інших небайдужих львів'ян.

"Коли розпочалася війна у 1941 році, мені було всього шість років. Ці чотири роки я був свідком страшних подій, які принесли на наші землі гітлерівські та сталінські війська. Мені досі сняться кошмари тих часів. Ця війна триває й тепер. Перша світова війна закінчилася лише у 2010 році, коли Німеччина сплатила Франції останній транш за збитки, які принесла. А от Друга світова ще досі не закінчилася. Не всі договори підписані, не всі кошти поверненні, не всі кордони визначені. Війна, яка триває на Сході нашої держави – це також частина тої світової війни. Тому у цей день варто згадувати і про героїв АТО, які в реальному часі боронять нашу державу від загарбників", – розказує голова Львівського обласного відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів Степан Трохимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові вшанували пам'ять в'язнів нацистського концтабору та жертв НКВС

Щороку 22 червня у день початку німецько-радянської війни, яка забрала життя кожного п'ятого українця, Україна відзначає День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.

Зараз ви читаєте новину «В Україні пом'янули жертв Другої світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі