Ексклюзиви
понеділок, 09 вересня 2013 15:13

В Україні подешевшали препарати від віл/сніду

В Україні подешевшали препарати від віл/сніду

Внаслідок перемовин з виробником одного з оригінальних препаратів, ще більше хворих буде охоплено безкоштовним лікуванням в рамках державного фінансування. Оригінальний препарат для антиретровірусної терапії ВІЛ-інфікованих обійдеться для держави на третину дешевше, повідомляє прес-служба МОЗ України.

Не зважаючи на те, що оригінальний антиретровірусний препарат вже переміг у цьогорічному тендері, за підсумком перемовин транснаціональна компанія-виробник MSD вийшла з ініціативою здійснити соціально відповідальний крок. До МОЗ України надійшла офіційна заява про зниження ціни на препарат на 30%. Таким чином, договір 2013 року оплачуватиметься державою вже за новими, більш вигідними умовами.

Ліки, ціну на які було знижено, належать до рекомендованих ВООЗ перспективних препаратів. Цього року МОЗ України придбало для хворих понад 1 200 річних курсів лікування (понад 450 тисяч таблеток).

Під час закупівель антиретровірусних препаратів 2013 року МОЗ України було досягнуто суттєвої економії – 23517,03 тис.грн. Зниження ціни на препарат Тенофовір/Емтрицитабін/Ефавіренз дасть змогу вивільнити ще кошти для здійснення додаткових закупівель за програмою боротьби з ВІЛ\СНІДом.

Таким чином, співпраця Міністерства охорони здоров'я України із виробниками препаратів щодо зниження вартості ліків, які закуповуються за державні кошти, набуває системного характеру. Це дає змогу щоразу збільшувати охоплення безкоштовним лікуванням хворих.

 

Зараз ви читаєте новину «В Україні подешевшали препарати від віл/сніду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути