вівторок, 07 серпня 2007 16:06

В Україні можуть відновити мінімальні ціни на горілку

Міністерство аграрної політики України пропонує встановити мінімальну оптово-відпускну ціну на вітчизняні та імпортні горілку і лікеро-горілчані вироби у розмірі 38,86 грн за літр 100%-го спирту.

Відповідний проект постанови Кабінету міністрів розміщений на веб-сайті міністерства.

Згідно документу, мінімальна роздрібна ціна на вітчизняні та імпортні горілку і лікеро-горілчані вироби складе 46,63 грн за літр 100%-го спирту.

У пояснювальній записці до проекту постанови наголошується, що при формуванні мінімальних цін враховувалися витрати виробників на випуск продукції, сплату акцизного збору і ПДВ.

Автори документа вважають, що введення мінімальних цін дозволить контролювати їх рівень на ринку, оскільки реалізація продукції нижче встановленого мінімального рівня свідчитиме про несплату податків.

У записці також повідомляється, що в Мінагрополітики надходить багато звернень з боку вітчизняних підприємств-виробників горілки і лікеро-горілчаних виробів з проханням відновити дію мінімальних цін на цю продукцію.

Мінімальні ціни на алкоголь в Україні були скасовані в 2005 році, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «В Україні можуть відновити мінімальні ціни на горілку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі