пʼятниця, 16 серпня 2019 10:27

В Україні може розпочатись перепис населення

В Україні може розпочатись перепис населення
Перепис може розпочатися в кінці 2019. Фото: ДТ

Наприкінці 2019-го можуть провести перепис населення України.

Це стане першим кроком на шляху до трансформації галузі, заявив радник президента з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький в інтерв'ю Дмитру Гордону.

Він сказав, що раніше українську систему охорони здоров'я реформували точково. Стара медична система вже зламана, але побудувати нову поки не вдалося.

Перепис дозволить визначити суму, необхідну на фінансування галузі.

"Першим кроком на шляху до трансформації медицини має стати перепис населення. Неможливо розрахувати необхідну кількість грошей на систему охорони здоров'я, не розуміючи, скільком людям ми повинні надати послуги. Планується почати перепис наприкінці цього року, наскільки мені відомо. Я можу помилятися, президенту видніше. Як мінімум Кабмін повинен з'явитися спочатку", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд запустив послугу е-Пенсія

Проведення перепису може коштувати 4 млрд грн.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який має впорядкувати роботу держреєстрів і онлайн-послуг. Указ оприлюднений на сайті Офісу президента і вже набув чинності.

Зараз ви читаєте новину «В Україні може розпочатись перепис населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі