середа, 16 квітня 2008 09:26

В Україні масово використовують нелегальну дитячу працю

Нелегальна дитяча праця в тяжких умовах із порушенням норм трудового законодавства. Щоб поліпшити матеріальне становище, підлітки погоджуються на будь-які умови.

Жодної офіційної статистики щодо таких дітей немає: їх беруть на роботу без оформлення відповідних документів.

Щоб заробити гроші, підлітки погоджуються на будь-які умови. Дівчатка йдуть офіціантками, хлопчаки – вантажниками, на будівництво або автомийку.

Згідно з чинним законодавством, неповнолітні повинні працювати не більше 36 годин на тиждень і отримувати зарплатню, як дорослі. На виробництві мають оформити трудову книжку, яка дає соціальні гарантії.

У міському управлінні у справах дітей стверджують - підприємцям це не вигідно. Цьогоріч лише один господар офіційно взяв на роботу школярку. Фактів використання нелегальної дитячої праці немає, бо ніхто не скаржився.

Зоя Сливка, керівниця управління служби у справах дітей: "Були такі випадки, коли я бачила огрубілі руки в дітей і коли питала, де він працює, дитина заперечувала. І я її можу зрозуміти. Якби дитина сказала б, її звільнили б з роботи".

Чиновники у відповідь розводять руками. Питання треба вирішувати на державному рівні. Один зі способів - заохочувати підприємців, які працевлаштовують неповнолітніх, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «В Україні масово використовують нелегальну дитячу працю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі