понеділок, 24 січня 2011 16:10

В Україні катують електрошоком і нападають на неслов'ян - Human Rights Watch

В Україні катують електрошоком і нападають на неслов'ян - Human Rights Watch

Неурядова організація Human Rights Watch у понеділок опублікувала щорічну 21-у доповідь щодо дотримання прав людини в різних країнах світу за 2010 рік.

Що стосується України, то згідно з доповіддю, президентські вибори, що відбулися в лютому 2010 року, "завершили період політичної нестабільності останніх років".

"В області прав людини в країні зберігалися такі проблеми, як упереджене ставлення до людей з іншим кольором шкіри, напади на іноземців з неслов'янською зовнішністю, обмеження державою свободи ЗМІ, а також комплекс проблем, пов'язаних з міграцією, включаючи доступ до системи надання притулку, умови утримання в міграційних ізоляторах та гарантії захисту для представників уразливих груп", - сказано в доповіді.

Організація у своєму дослідженні зазначає, що в 2010 році багато газет і незалежні журналісти в Україну повідомляли про наростання тиску з боку силових структур. Деякі телеканали скаржилися на цензуру. Також відзначалося зростання тиску і нападів на правозахисників.

Що стосується міграційної політики, то в доповіді мова йде про проблеми в українській державі в системі надання притулку.

У тому числі повідомляється, що "в ізоляторах Держприкордонслужби і на допитах про канали нелегальної переправки людей виявлені випадки тортур електрошоком".

У доповіді також йдеться про те, що судова реформа в Україні проводиться занадто поспішно, без врахування думки і рекомендацій Венеціанської комісії.

649-сторінкова доповідь охоплює більше 90 країн і регіонів світу і підводить підсумки масштабної дослідницької роботи, що проводилася співробітниками Human Rights Watch у 2010 році.

Нагадаємо, у грудні минулого року Human Rights Watch оприлюднила 124-сторінкову доповідь "Пастка у прикордонні: поводження в Україні з шукачами притулку та мігрантами", засновану на матеріалах 161 інтерв'ю з біженцями в Україні, Словаччині та Угорщині.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «В Україні катують електрошоком і нападають на неслов'ян - Human Rights Watch». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі