четвер, 03 липня 2008 20:23

В Україні катастрофічно не вистачає дитячих садків

Це головний біль батьків усієї держави, черги в установах вираховуються сотнями, вишикувались вони завдяки ланцюгу незграбних дій влади - від недофінансування дошкільних закладів, бездумної здачі в оренду приміщень до формування непрестижного образу вихователя в суспільстві. У хмельницькому Красилові у черзі на місце в дитячому садочку понад 400 дітей міста.

Бебі-бум у Красилові наробив клопоту чиновникам. Понад чотири сотні дошкільнят та їхні мами вимушені сидіти вдома. У місті катастрофічно бракує дитячих садочків. Записуватись у дошкільні заклади тут радять на перших місяцях вагітності.

З десяти дошкільних закладів Красилова працює лише чотири. Через брак фінансування закрили відомчі дитячі садки. Їх приміщення зруйнували або здали в довгострокову оренду. Тепер там житлові будинки, податкова, салон краси та приватні медичні кабінети. Галина Левенець, завідувачка дитсадочком, каже, заклад уже переповнений, а батьки звертаються щодня.

Дитячі садки фінансує міський бюджет. Чиновники стверджують, на відновлення чи побудову нового дошкільного закладу немає грошей.

Якщо міські чиновники знайдуть 200 тисяч гривень, то відкриють першого вересня ще дві групи. Але додаткові 40 місць, за які вже нині б"ються батьки, ситуації не змінять, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «В Україні катастрофічно не вистачає дитячих садків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі