субота, 19 листопада 2022 06:50

В Україну суне потужна негода: прогноз на вихідні

В Україну суне потужна негода: прогноз на вихідні
Українців попередили про потужні снігопади, дощі та вітер. Фото: pixabay.com

На вихідних в Україні спостерігатимуться різкі перепади температури. 19 та 20 листопада очікується сильний мокрий сніг і дощі.

Найхолодніше буде на заході країни, особливо в Карпатах і на Прикарпатті, попередили в Укргідрометцентрі. Водночас у південних областях стовпчики термометрів покажуть +8...15°С.

"Сьогодні очікуються снігопади, в більшості північних і центральних областей налипання мокрого снігу, ожеледь, вітер та дощі. Оголосили ІІ рівень небезпечності, помаранчевий", – ідеться в попередженні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карпатах випало понад метр снігу: неймовірне фото

Протягом доби в північно-східних областях ітиме значний сніг з переходом у дощ, буде ожеледиця. Вночі в південній частині України пройдуть сильні дощі. Оголосили І рівень небезпечності.

У західних, північних, місцями Вінницькій та Черкаській областях очікується приріст снігового покриву висотою 10-20 см. Повсюдно, крім півдня, на дорогах очікується ожеледиця. Вдень 19 листопада у східних та південно-східних областях пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Через це також оголосили І рівень небезпечності, жовтий.

"Складні погодні умови призведуть у більшості західних, центральних, північних та північно-східних областях до порушення, а в Карпатському регіоні місцями й припинення руху транспорту на дорогах та вулицях", – додали в Укргідрометцентрі.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде тепла, адже останні роки ми не бачимо суворих зим.

В Україні практично не було зими в 2019–2020 роках. І всі наступні й попередні зими були також теплі. Температура повітря постійно підвищується, і особливо це помітно в зимовий період.

Зараз ви читаєте новину «В Україну суне потужна негода: прогноз на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі