пʼятниця, 07 листопада 2014 07:25

В Україні стартує волонтерська акція на підтримку добровольчих батальйонів у зоні АТО

В Україні стартує волонтерська акція на підтримку добровольчих батальйонів у зоні АТО

Громадські діячі та учасники бойових дій на Донбасі започатковують акцію підтримки сил АТО "Україна — це я".

Як повідомили Gazeta.ua у "Союзі добровольців АТО", захід розпочнеться на Майдані Незалежності в Києві та головних площах інших міст 8 листопада.

"О 17.00 на київському Майдані, головних площах обласних центрів та інших міст розпочнеться реєстрація волонтерів та доброчинців з метою самоорганізації волонтерського руху й надання ефективної допомоги фронту", - зазначив співкоординатор проекту та співзасновник "Союзу добровольців АТО" Антон Бондаренко.

Крім того, під час події планується спільне виконання Гімну України та символічне запалення свічок.

"Буде проведений благодійний аукціон, кошти з якого підуть на спорядження добровольчих батальйонів, зокрема, підрозділу ОУН, що тримає оборону біля донецького аеропорту. 8 листопада – це початок акції, яка стане безстроковою і буде тривати до завершення бойових дій", - пояснив Бондаренко.

У свою чергу, співкоординатор акції, засновник ініціативної групи "Нова Система" В'ячеслав Богуславський підкреслив, що подія носитиме аполітичний характер.

"Жодної партійної символіки, жодного політичного піару – тільки державні прапори", - зазначив Богуславський.

За його словами, зараз допомогою силам АТО займається доволі мало людей.

"Метою нашої акції є привернення уваги всього українського суспільства до захисту нашої Батьківщини. Кожний українець має усвідомити: Україна – це я, я захищаю не якусь абстрактну державу – я захищаю себе, свій світ, свою родину", - заявив громадський діяч.

Як наголошують організатори, акція вкрай потрібна у нинішніх умовах, коли добровольчі підрозділи, а подекуди і військові частини тримаються виключно на допомозі волонтерів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стартує волонтерська акція на підтримку добровольчих батальйонів у зоні АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі