понеділок, 01 листопада 2021 11:23

В Україні можуть відкрити виробництво безпілотників Bayraktar

В Україні можуть відкрити виробництво безпілотників Bayraktar
Безпілотники можуть почати виробляти з нуля. Фото: mil.in.ua

Туреччина бере участь у переговорах щодо створення в Україні виробництва безпілотників Bayraktar.

Про це повідомив посол України у Туреччині Василь Боднар в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Безпілотники зможуть будувати з нуля для потреб Збройних сил України та для постачання на ринки третіх країн. Виробничі потужності у Туреччині вже заповнені. Країна зацікавлена у відкритті нових виробництв.

"Bayraktar зараз зацікавили багато країн і вже є попередні контракти з деякими європейськими державами. І виробничі потужності у Туреччині, мені здається, досить заповнені. Тому додаткові виробничі потужності повного циклу також і в інтересах турецької сторони, щоб освоювати нові ринки і спільно проводити як випробування, так і пізніше, можливо, навчання деяких іноземних колег, щоб володіти цією технологією та спільно формувати оборонну сферу", - пояснив посол.

Невдовзі в Україні відкриють центр розвитку та ремонту безпілотників Bayraktar та навчальний центр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські Bayraktar готові атакувати вдень і вночі

"Це питання, мабуть, місяців, а не років. І вже роботи ведуться для того, щоб виділити відповідну земельну ділянку, щоб розпочати предметні роботи зі спорудження цього центру зберігання та ремонту. І також паралельним треком йдуть роботи зі створення виробничих потужностей та виробництва Bayraktar в Україні. Я не скажу конкретних часових рамок, щоб не створювати помилкового враження для наших глядачів чи слухачів, але насправді роботи йдуть досить швидкими темпами і це точно не роки, а місяці", - наголосив Боднар.

Збройні сили України застосували літальні апарати Bayraktar TB2 на Донбасі.

Їх використали для знищення ворожої артилерії, яка обстріляла село Гранітне в Бойківському районі Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «В Україні можуть відкрити виробництво безпілотників Bayraktar». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі