четвер, 17 квітня 2008 12:37

В Туреччині затримано двох терористів з бомбами

Недалеко від крупної залізничної станції на південному сході Туреччини були затримані дві людини, у яких були виявлені вибухові пристрої. Турецька поліція вважає, що затримані планували здійснити теракт, повідомляє AFP.

За версією поліції, затримані збиралися підірвати залізничну станцію в місті Діярбакір, використовувану армією Туреччини для транспортування солдатів і устаткування військового призначення.

Турецька влада вважає, що підозрювані в тероризмі є членами сепаратистської Робітничої партії Курдистана, активісти якої ведуть боротьбу за незалежність від Туреччини на протязі майже 24 років. Жертвами сепаратистів за роки терористичної діяльності РПК стали, по деяких підрахунках, більше 37 тисяч людей.

Туреччина регулярно наносить авіаудари по позиціях РПК на території північного Іраку, де в даний час зосереджені значні сили сепаратистів. У лютому армія Туреччини провела крупну наземну операцію проти курдських бойовиків на території суміжної держави. Вторгнення до Іраку продовжилося 8 днів, за час спецоперації були убиті, за даними турецької влади, більше 200 бойовиків, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Туреччині затримано двох терористів з бомбами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі