вівторок, 01 квітня 2008 17:05

В Туреччині заарештували 45 підозрюваних в зв"язках з "Аль-Каїдою"

Контртерористичний підрозділ турецької поліції затримав 45 осіб, підозрюваних в зв"язках з "Аль-Каїдою" і плануванням терористичних атак на території країни, повідомляє 1 квітня AFP з посиланням на турецьке агентство Anatolia.

Підозрювані були затримані в ході декількох одночасних рейдів в 8 округах Стамбулу. Питання про пред"явлення ним звинувачень в тероризмі вирішить суд.

У січні 2008 року в південно-східній частині Туреччини було затримано 17 бойовиків "Аль-Каїди" які, за даними поліції, планували теракти з використанням начинених вибухівкою машин. У перестрілці, що передувала затриманню, загинули четверо підозрюваних і поліцейський.

Турецький осередок "Аль-Каїдою" вважають відповідальним за вибухи в двох стамбульських синагогах 15 листопада 2003 року, а також за вибухи в британському консульстві і банку через п"ять днів. В результаті цих атак загинули 63 людини, сотні були поранені. У 2007 році у цій справі були засуджені до довічного ув"язнення сім осіб, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «В Туреччині заарештували 45 підозрюваних в зв"язках з "Аль-Каїдою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі