четвер, 12 липня 2007 15:24

В Тирасполі зведуть пам"ятник Че Геварі

У столиці невизнаної Придністровської Молдавської республіки (ПМР) Тирасполі можуть встановити пам"ятник латиноамериканському революціонерові Ернесто Че Гевара.

"З такою ініціативою виступив днями колектив Школи політичного лідерства, яка була відкрита в Тирасполі в 2005 році і носить ім"я цього революціонера", - йдеться в повідомленні, розміщеному в четвер на сайті Співтовариства "За демократію і права народів", об"єднуючого невизнані республіки Абхазію, Південну Осетію і ПМР.

"Образ Че Гевари гармонійно вписався в соціокультурний і політичний ландшафт ПМР - ця історична особа надихає молодих придністровців на боротьбу за незалежність і свої невід"ємні права. Спорудження монумента Че в столиці ПМР Тирасполі приверне додаткову увагу до проблем нашої республіки", - приводяться в повідомленні слова директора Школи Дмитра Соїна.

У документі наголошується, що Че Гевара був одним з лідерів кубинської Революції 1959 року "і ось вже майже півстоліття залишається кумиром для мільйонів людей у всьому світі", повідомляє ІНТЕРФАКС.

Зараз ви читаєте новину «В Тирасполі зведуть пам"ятник Че Геварі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі