пʼятниця, 20 червня 2008 18:45

В Таїланді тисячі опозиціонерів вимагають відставки уряду

Не менше 22 тисяч людей беруть участь в акції протесту в Бангкоку, передає Associated Press з посиланням на місцеву поліцію. Представники опозиції, що організували мітинг, стверджують, що кількість протестуючих ще більша.

Учасники мітингу зібралися біля будинку уряду. Вони вимагають відставки прем"єр-міністра Самака Сундаравея і всього кабінету міністрів. Організувала акцію Народна ліга за демократію (People"s Alliance for Democracy).

Проведення мітингу в кварталі, де знаходяться урядові будівлі, було заборонено владою. Приводом для протесту став намір уряду змінити конституцію, який опозиціонери розцінили як спробу укріпити владу правлячої коаліції.

У район проведення акції направлено п"ять тисяч поліцейських, в завдання яких входить не підпускати учасників мітингу до будинку уряду.

Представники опозиції також вимагають зняти з колишнього прем"єр-міністра Таїланду Таксина Чинавата звинувачення в корупції. Чинават був усунений від влади у вересні 2006 року. На парламентських виборах в грудні 2007 року перше місце зайняла Партія народної влади, що підтримує його. Проте прихильники військової хунти, що повалила, Чинавата, сформували в парламенті коаліцію, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Таїланді тисячі опозиціонерів вимагають відставки уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі