четвер, 17 січня 2008 17:01

В Таджикистані знайшли четверте за величиною родовище срібла в світі

Таджицькі геологи виявили на східному Памірі унікальне родовище срібла. За оцінками геологів з памірської геологорозвідувальної експедиції, запаси срібла складають 50 тисяч тонн. За цим показником воно займає четверте місце в світі, значно перевершуючи родовище Великий Коні Мансур на півночі республіки. Раніше це родовище вважалося найбільшим в Таджикистані. Нове родовище знаходиться на висоті 4,5 тисяч метрів над рівнем моря.

За словами начальника Головного управління геології при уряді республіки Азіма Іброхіма, перші результати розвідки показали високий вміст срібла в руді - від одного до двох кілограмів металу на тонну руди.

Срібне родовище - не єдине відкриття таджицьких геологів в минулому сезоні. Раніше на заході Паміру ними був виявлений великий запас глинозему, використовуваного для первинного виробництва алюмінію. Запаси руди в ньому складають 75 мільйонів тонн. Розвідувальні роботи фінансує Таджицька алюмінієва компанія, що до останнього часу купувала сировину за кордоном, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Таджикистані знайшли четверте за величиною родовище срібла в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі