субота, 30 червня 2007 11:27

В світі живе дев"ять мільйонів мільйонерів

В світі налічується близько 9,5 мільйонів чоловік, чий статок перевищує мільйон доларів. Дослідження проведене групою компаній Capgemini і інвестбанком Merrill Lynch.

Дослідники вважали мільйонером людину, чий мільйон зосереджений в грошах, фондах, облігаціях або акціях. Не враховувалася вартість основного місця мешкання, а також вартість приватних колекцій.

Число багачів, або, як їх називають в звіті - осіб з високою чистою вартістю - в 2006 році виросло на 8,3 відсотка. Всі разом вони контролюють 37,2 трильйонів доларів, що на 11,4 відсотка більше показників 2005 року. Більше всього мільйонерів з"являється в Росії, Сінгапурі, Індії і Індонезії.

На 11,3 відсотка також виросло число і так званих ультра-HNWI, осіб, чий стан перевищує 30 мільйонів доларів. До цієї групи входить 94970 людей, причому їх багатство росте швидше, ніж у інших - минулого року воно збільшилося на 16,8 відсотка.

Очікується, що до 2011 року сукупний стан мільйонерів досягне 51,6 трильйона доларів, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «В світі живе дев"ять мільйонів мільйонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі