четвер, 13 лютого 2020 05:57

В світі за рік рекордно виросла кількість найбагатших людей

В світі за рік рекордно виросла кількість найбагатших людей
Кількість найбагатших людей світу росте. Фото: Фінанси

Число дуже багатих людей (very-high-net-worth, VHNW) в світі в минулому році збільшилася на 10% і досягло 2,7 млн.

Загальна вартість їхніх статків також зросла на 10% і досягла $26,6 трлн, свідчать дані компанії Wealth-X.

У 2018 року кількість таких людей, чиста вартість активів яких становить від $5 млн до $30 млн, підвищилася всього на 1%.

Важливою рушійною силою глобального зростання добробуту стала "переорієнтація політики великих центральних банків на грошово-кредитне стимулювання, що дало поштовх настрою інвесторів і світових ринків акцій".

У Північній Америці в минулому році налічувалося 1,05 млн VHNW (зростання на 15,3%) з сукупним розміром багатства в $10,3 млрд (підвищення на 15,2%). В Азії їх число становило 723,79 тис., В Європі - 678,37 тис.

Серед країн лідерами за кількістю дуже багатих людей стали США (969,075 тис.), Які з великим випередженням обігнали Китай (259,83 тис.). Далі йдуть Японія, Німеччина і Франція.

У топ-10 міст 6 є американськими, Азію і Європу представляють по 2 міста. Нью-Йорк зайняв перше місце (110,17 тис., Зростання на 16,9% в минулому році), на другому - Токіо (73,845 тис. Зростання на 10,3%), на третьому - Гонконг (64,855 тис., Зростання на 10,5%). За ними йдуть Лос-Анджелес, Лондон, Париж, Чикаго, Сан-Франциско, Вашингтон і Даллас. Всі десять міст продемонстрували двозначні темпи збільшення числа VHNW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У яких країнах живуть найщасливіші люди

Населення в світі все більше розділяється на бідних, дуже бідних, багатих і дуже багатих. Разом з тим, багатства світу зосереджені в руках дуже обмеженої кількості людей, не дивлячись на те, що їх кількість зростає.

Це перше проведене Wealth-X дослідження VHNW. Раніше компанія публікувала звіти про мільйонерів, мільярдерів, а також надбагатих людей (ultra-high-net-worth, UHNW), стан яких перевищує $30 млн.

Зараз ви читаєте новину «В світі за рік рекордно виросла кількість найбагатших людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі