понеділок, 21 квітня 2008 14:38

В Швеції страйкують медсестри, а Бельгії залізничники

В Швеції близько двох тисяч медичних сестер почали опівдні понеділка страйк, вимагаючи підвищення мінімальної заробітної плати до 2,3 тисяч євро в місяць і підвищення зарплати з майбутнього року на 170 євро.

За даними шведської профспілки медпрацівників, в страйку мали взяти участь 3,5 тисячі медсестер лікарень і відділень швидкої допомоги. Проте напередодні акції працедавці деяких з медустанов подали заяву в арбітражну комісію, вважаючи, що страйк може мати негативні наслідки для здоров"я населення. Засідання комісії за участю представників конфліктуючих сторін намічене на сьогодні, тому, згідно даних профспілки, в страйку, що почався, поки не зможуть взяти участь біля однієї тисячі медсестер, повідомляють шведські ЗМІ.

А дві найбільші профспілки залізничних робочих Бельгії в понеділок оголосили про проведення 30 квітня страйку. Як очікується, в ньому візьмуть участь близько 90% співробітників компанії SNCB/NMBS, внаслідок чого рух поїздів в країні буде на добу паралізовано.

Крім того, ймовірно, страйк позначиться на міжнародному залізничному сполученні, зокрема, русі поїздів Eurostar, Thalys і ICE.

Профспілки вимагають підвищення заробітної плати і поліпшення умов праці. За матеріалами Reutersі РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Швеції страйкують медсестри, а Бельгії залізничники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі