понеділок, 07 липня 2008 16:31

В Сумах нелегально виготовляли електроліт

У Сумах незаконно виробляли електроліт (хімречовина для акумуляторних батарей). Підприємство з виготовлиння небезпечної речовини виявили працівники податкової міліції.

Організатори виробництва – керівники одного з сумських підприємств, яке спеціалізувалося на виробництві хімічної продукції, але не мало ліцензії на виробництво електроліту.

Не зважаючи на це, виготовлення речовини тривало понад 5 років на території обласного центру без дозволу Держгірпромнагляду та з грубими порушеннями правил безпеки. П"ятеро найманих працівників без спеціальної підготовки змішували сірчану кислоту з дистильованою водою, займалися розливанням субстанції в п"ятилітрові пластикові каністри, які потім відправлялися замовникам у різні регіони України (Дніпропетровську, Чернігівську, Київську області).

Сировина для виробництва електроліту закуповувалася на території області та завозилася на підприємство залізничним транспортом.

Усе технологічне обладнання, ємності для кислоти та дистильованої води, готову продукцію та сировину – всього понад 55 тонн загальною вартістю близько 200 тисяч гривень – вилучено.

Податківці вираховують розмір збитків і проводять перевірку, за висновками якої буде визначено міру покарання нелегальних виробників, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «В Сумах нелегально виготовляли електроліт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі