пʼятниця, 25 січня 2008 07:13

В Сумах молодь свічками викладала контури України

22 січня біля пам"ятника Тарасові Шевченку на пішохідній вул. Соборності в Сумах активісти Спілки української молоді виклали зі свічок обриси України. В акції брали участь близько 70 молодих людей. Потім до них приєдналися губернатор та інші високопосадовці.

— Це моя ідея, — розповідає член проводу сумської організації Спілки української молоді Олександр Бойко, 26 років. — Купили на базарі 100 звичайних великих парафінових свічок по півтори гривні. Порозрізали їх на чотири частини, вирізали гнотики і повставляли у пластикові одноразові стаканчики. Гроші на свічки відклали з того, що нащедрували та наколядували.

24-річний Андрій Крамченков намалював крейдою обриси України. Каже, це було легко. Плитка перед пам"ятником квадратна, як клітки в зошиті. За ними й орієнтувався.

— Спочатку хотіли намалювати Україну в етнічних межах, — зазначає Бойко. — Та врешті-решт позначили тільки адміністративні кордони. Міста Львів, Київ і Суми відмітили факелами.

Акція "Засвіти Україну" тривала дві години. Наприкінці залишки свічок зібрали в пакети та викинули в урну.

Зараз ви читаєте новину «В Сумах молодь свічками викладала контури України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі