Ексклюзиви
вівторок, 28 жовтня 2008 11:25

В Судані вбили п"ятьох китайських заручників

П"ятеро китайських нафтовиків з числа дев"яти, викрадених 19 жовтня в суданській провінції Дарфур, були застрелені при спробі втечі. Ще двоє, отримавши поранення, зуміли втекти. У руках викрадачів залишилися двоє заручників.

Міністр закордонних справ Судану звинуватив у викраденні і вбивстві суданський Рух за справедливість і рівність (Justice and Equality Movement, JEM), проте лондонський представник JEM заперечує причетність організації до викрадання китайців.

Це перший випадок, коли від рук дарфурських повстанців гинуть іноземні заручники. На майбутньому у вівторок засіданні Радбезу ООН, присвяченому місії UNAMID по підтримці миру в Дарфурі, представники Судану мають намір вимагати засудження події.

На думку представника Судану при ООН, викрадення стало наслідком політики потурання Радбезу відносно дарфурських повстанців, а метою викрадачів був підрив відносин Судану з Китаєм, одним з головних союзників Судану на світовій арені і найбільшим інвестором в економіку країни.

Представники Китаю вже засудили дії дарфурських повстанців і запевнили Судан, що інцидент не нашкодить взаєминам двох країн, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Судані вбили п"ятьох китайських заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути