пʼятниця, 16 травня 2008 11:39

В столиці Шрі-Ланки смертник підірвав автобус з поліцейськими

В результаті теракту в столиці Шрі-Ланки Коломбо загинули 9 людей, поранення дістали більше 90. Терорист-смертник на мотоциклі врізався в автобус з поліцейськими, повідомляє France Presse.

Місцева влада покладає відповідальність за теракт на бойовиків екстремістської організації "Тигри визволення Таміл-Ілама".

Відзначимо, що на початку травня влада Шрі-Ланки провела широкомасштабну операцію проти тамільських сепаратистів на півночі країни. Всього ж з початку 2008 року владі вдалося знищити більше трьох тисяч бойовиків.

Засноване в 1972 році угрупування "Тигри визволення Таміл-Ілама" бореться за відокремлення північної частини острова Цейлон від Шрі-Ланки. Жертвами сепаратистів, що відстоюють незалежність Таміл-Ілама від Шрі-ланки, за 36 років стали більше 70 тисяч людей. "Тигри" визнані терористами десятками країн світу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В столиці Шрі-Ланки смертник підірвав автобус з поліцейськими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі