середа, 11 червня 2008 09:38

В столиці Південної Кореї пройшла демонстрація з вимогою відставки президента

Десятки тисяч людей заповнили цієї ночі центр Сеула, протестуючи проти політики нового президента країни Лі Мен Бака - насамперед проти його рішення дозволити ввезення американської яловичини, не дивлячись на спалах в США епідемії "коров"ячого сказу". За оцінками організаторів маніфестації, в ній взяли участь до 800 тис людей, поліція стверджує, що їх було вдесятеро менше. Це була найбагатолюдніша з початку травня акція протесту, коли в Сеулі та інших містах почалися регулярні нічні демонстрації на знак протесту проти дій влади. Цієї ночі демонстрація пройшла без насильства і заворушень.

Дороги, що ведуть до резиденції президента і посольства США, поліція перекрила десятками вантажних контейнерів, спорудивши довгі барикади заввишки більше 5 м. На їхню оборону були мобілізовані до 30 тис бійців спецназу. За повідомленнями, що надходять, деякі демонстранти за допомогою саморобних сходів змогли залізти на барикади і обписали їх гаслами: "Ми не південнокорейський штат США", "Президент Лі - у відставку". ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «В столиці Південної Кореї пройшла демонстрація з вимогою відставки президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі