середа, 07 квітня 2021 04:05

В столичній "Феофанії" киян незаконно вакцинували під виглядом медиків

В столичній "Феофанії" киян незаконно вакцинували під виглядом медиків
В "Феофанії" незаконно вакцинували. Фото: Reuters

У київській клінічній лікарні "Феофанія" від коронавірусу масово щепили людей за попереднім записом нібито залишковими дозами вакцини, але деякі з них отримали щеплення препаратом, який призначався для медиків.

Щоб отримати вакцину, бажаючі зверталися в лікарню по телефону, де їм призначали дату і час процедури. Таких пацієнтів заносили до списків як працівників медзакладу, пише "LB.ua".

Офіційно в "Феофанії" взагалі не робили щеплення залишковими дозами, повідомив координатор вакцинації в Києві Василь Животенюк.

"Мобільна бригада приїжджає тільки зробити щеплення. Лікарня має тільки надати доступ до інтернету, кабінету вакцинації і списку медиків, завірений печаткою установи. Це відповідальність головного лікаря. Мобільна бригада читає список і бачить, що вакцинує такого-то людини і це медик. Тільки постфактум з'ясувалося, що дехто з вакцинованих не медик, а блогер ", - сказав координатор.

Мобільні бригади приїжджали в "Феофанію" більше п'яти разів для вакцинації медпрацівників. Зараз зафіксовано два випадки, коли замість медиків щеплення отримали інші люди. При цьому вони були впевнені, що їх вакцинують саме залишковими дозами. Скільки всього людей було вакциновано таким чином, невідомо.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що він доручив провести перевірку можливого нецільового використання вакцини в клініці "Феофанія". За номером, за яким раніше можна було записатися на щеплення, повідомили, що вакцинацію вже не проводять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві помирають 85% хворих на коронавірус, які підключені до апаратів ШВЛ

У Національному плані вакцинації буде чітко передбачено кількість вакцинованих конкретно по місяцях. До кінця 2021 повинна бути вакцинована переважна більшість населення України, щоб був сформований колективний імунітет.

Зараз ви читаєте новину «В столичній "Феофанії" киян незаконно вакцинували під виглядом медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі