четвер, 12 червня 2008 14:21

В США торнадо обрушився на табір бойскаутів: мінімум 4 жертви (ФОТО)

Щонайменше, чотири людини загинули і мінімум 20 отримали поранення в результаті торнадо, що обрушився на американський штат Айова і зруйнував табір бойскаутів, де відпочивали десятки дітей, передає Reuters.

Цей смертоносний торнадо став одним з 30, що прокотилися по штатах середнього заходу в середу. Стихія обрушилась на табір "Літтл-Сіу" близько 18:35 за місцевим часом. На той момент в таборі знаходилися 93 дитини і 25 дорослих. За даними оперативної служби порятунку Айови, поранення могли отримати від 20 до 40 відпочиваючих.

Постраждалих доставили в п"ять місцевих лікарень. За словами представників влади Айови, на місце події з"їжджаються пошуково-рятувальні загони, чия робота ускладнюється деревами, що повалила негода, та проливними дощами з грозами

Скаути приїхали в табір площею 720 гектарів на тижневий тренінг. До стихії надходили мінімум два попередження про торнадо в області "Літтл-Сіу". Місцева влада не може з точністю сказати, чи попередили дітей, що знаходилися в таборі, про торнадо.

Всього в середу метеорологічна служба США зафіксувала 30 торнадо, що прокотилися по Канзасу, Небрасці, Айові та Міннесоті. Торнадо супроводжувалися градом розміром з бейсбольний м"яч, шквалистим вітром та повінню, унаслідок якої сотні жителів Айови вимушені були покинути свої будинки.

Стихія продовжила завдавати ударів в середу вночі, штормові попередження були оголошені в Міннесоті, Вісконсині, Міссурі, Айові та Канзасі, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В США торнадо обрушився на табір бойскаутів: мінімум 4 жертви (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі