середа, 23 квітня 2008 12:41

В США сидить чверть ув"язнених світу

Населення США складає всього 5% світового населення, проте саме на цих 5% припадає найбільша кількість ув"язнених в світі, яка складає чверть всіх світових ув"язнених. Як пише газета The New York Times, про це йдеться в результатах дослідження, проведеного Міжнародним центром тюремного вивчення лондонського King"s College. Згідно з результатами дослідження, в США за ґратами знаходяться 2,3 млн злочинців, що більше, ніж в будь-якій іншій країні світу.

Друге місце займає Китай, у в"язницях якого знаходяться 1,6 млн злочинців. Останньою в списку йде республіка Сан-Маріно, у в"язниці якої міститься всього один ув"язнений. Такі показники в США - результат судової системи країни, по якій людина може сісти у в"язницю навіть за дрібні порушення. Крім того, пише газета, терміни тюремного утримання в США набагато вищі, ніж в інших країнах. США також лідирують по кількості ув"язнених на 100 тис. населення: цей показник складає 751 людина, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «В США сидить чверть ув"язнених світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі