пʼятниця, 25 травня 2007 12:53

В США продовжується страйк охоронців ядерного заводу

Тривогу у американської влади викликає страйк співробітників служби охорони заводу Pantex, на якому здійснюються виробництво і демонтаж ядерної зброї, який триває з середини квітня. Профспілка не може домовитися з керівництвом про нову трудову угоду.

На цей завод в штаті Техас перекинуто на час страйку близько 200 охоронців з інших важливих об"єктів, проте не всі переконані, що цих заходів буде достатньо.

The Los Angeles Times повідомляє, що на завод відправився для ознайомлення з ситуацією Гленн Подонські, що відповідає за питання безпеки в міністерстві енергетики.

Раніше він заявив в сенатському комітеті у справах збройних сил, що прибулі на заміну охоронці нормально справляються з своїми обов"язками, але у випадку, якщо страйк продовжуватиметься, їх термінове перекидання до Техасу може негативно позначитися на рівні безпеки на об"єктах, які вони були вимушені покинути.

Співробітники служби охорони заводу вирішили провести страйк, щоб добитися вигідніших умов виходу на пенсію: для них встановлені настільки високі вимоги до здоров"я і фізичної підготовки, що мало кому вдається протриматися на роботі до пенсії. За останні 20 років подібне вдалося лише семерим.

Охоронці вважають, що потрібно понизити вік виходу на пенсію. Крім того, вони пропонують організувати систему для переводу старіючих кадрів на роботу на менш важливі об"єкти, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «В США продовжується страйк охоронців ядерного заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі