вівторок, 03 лютого 2009 17:23

В США екранізують біографію Хемінгуея

В США екранізують біографію Хемінгуея
Компанія Gotham Group і продюсер Кевін Фортуна мають намір екранізувати відому біографію Ернеста Хемінгуея "Тато Хемінгуей: особисті мемуари", написану іншим знаменитим американським письменником Аароном Хотчнером.

Разом з Фортуною продюсерами картини виступлять Елен Голдсміт-Вейн та Пітер Макхью. Режисер і виконавець головної ролі поки невідомі. В таємниці тримається і дата релізу стрічки.

88-річний Аарон Хотчнер був другом Хемінгуея останні 14 років його життя. Вони познайомилися, коли в 1948 році журналіста Cosmopolitan Хотчнера послали на Кубу узяти інтерв"ю у Хемінгуея.

У своїй книзі, яка вийшла через п"ять років після самогубства письменника в 1961 році, він описав своє спілкування з Хемінгуеєм в останній період його життя і по-своєму пояснив причину трагічної загибелі письменника. На думку Хотчнера Хемінгуей застрелився, коли усвідомив, що ослаб фізично, що більше не може жити тим життям, яке вів, а головне - не може писати.

Як пише Хотчнер, велику роль в творчому занепаді письменника зіграло присудження йому Нобелівської премії. Хемінгуей із заздрістю згадував Сартра, який зміг відмовитися від неї: "Я думаю, Сартр розумів, що премія - це проститутка, яка може спокусити і заразити поганою хворобою. Я знав, що рано чи пізно і я отримаю її, а вона отримає мене. А ви знаєте, хто вона, ця блудниця на ім"я слава? Маленька сестра смерті", - приводить Хотчнер слова письменника, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В США екранізують біографію Хемінгуея». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі