понеділок, 25 червня 2007 17:19

В США буде видано повне листування Хемінгуея

Листи Ернеста Хемінгуея будуть видані в 12 збірках. Про це повідомила американський дослідник творчості письменника Сандра Спанієр на міжнародному колоквіумі, присвяченому 45-річчю створення будинку-музею Ернеста Хемінгуея, що знаходиться в передмісті кубинської столиці Гавани.

По словах Спанієр, збірки, які будуть видані на початку 2009 року, об"єднають 6-7 тисяч листів Хемінгуея. Збираючи їх, дослідник звернулася до фондів близько 80 бібліотек, а також в приватні збори. Вона завірила, що має в своєму розпорядженні дозвіл родичів письменника на публікацію листів.

Тим часом дослідники можуть порадіти знахідці, пов"язаній з особою американського письменника. Кубинські реставратори виявили його невідомі до цього записки, датовані 1942-1953 роками. Вони були виявлені у ванній кімнаті будинку, в якому письменник провів більше 20 років свого життя. За їх словами, папери в основному містять інформацію про вагу письменника, що, за словами реставраторів, свідчить про захоплення Хемінгуея спортом і здоровим способом життя. Ці записи також були представлені на міжнародному форумі, що пройшов в маєтку письменника "Ла-Віхія".

У цьому маєтку лауреат Нобелівської премії, автор знаменитих романа "За ким дзвонить дзвін" і повісті "Старий і море" прожив, періодично виїжджаючи за межі Куби, з 1939 року майже до своєї трагічної смерті в 1961 році в США. У будинку-музеї зберігається величезна спадщина, що залишилася від письменника: це 22 тисячі різних експонатів, зокрема 3 тисячі листів і рукописів Хемінгуея, безліч фотографій, 9 тисяч книг, зброя, мисливські трофеї.

В даний час в маєтку, який є одним з історичних пам"ятників, які найчастіше відвідують іноземні туристи на Кубі, йде реставрація. Головна будівля маєтку вже приведена в порядок, завершуються роботи по ремонту невеликої оглядової башти, звідки Хемінгуей любив спостерігати за зірками в телескоп.

Майже закінчено відновлення яхти "Пілар", на якій письменник виходив в морі на рибалку і навіть на полювання на німецькі підводні човни, які часто відвідували прибережні води острова в період Другої світової війни. Якщо під час патрулювання вдавалося відмітити ворожу субмарину, Хемінгуей повідомляв про це американську військову авіацію.

Відомо, що в кінці свого життя письменник страждав від депресії. Хворий, упевнений, що його переслідують федеральні податківці, перед своїм днем народження 2 липня 1961 року, коли йому мало виповнитись 62 року, письменник покінчив життя самогубством, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В США буде видано повне листування Хемінгуея». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі