понеділок, 23 червня 2008 13:31

В США більше 400 осіб заарештовано ФБР за звинуваченням в шахрайстві з іпотечними кредитами

У США більше 400 осіб заарештовано ФБР за звинуваченням в шахрайстві з іпотечними кредитами і нанесенні багатомільйонних збитків інвесторам. Всі підозрювані - це гравці ринку і фахівці, сприяючі в отриманні кредиту.

Серед них два працівники хеджевих фондів, що знаходяться під управлінням американського банку Bear Sterns Ральф Кьоффі і Метью Таннін. Вони були затримані 19 червня і пізніше відпущені під заставу.

За даними слідства, колишні менеджери колись одного з найбільших банків США займалися махінаціями з цінними паперами і приховували стратегічно важливу фінансову інформацію. За даними ФБР, Кьоффі і Танін, знаючи про проблеми на ринку і високі ризики в іпотечному кредитуванні, за декілька днів до обвалу на ринку переконали інвесторів розмістити свої фінансові кошти в їх фондах.

У Комісії з цінних паперів і бірж стверджують, що криза на ринку іпотечного кредитування в США почалася з фондів High-grade Structured Credit Strategies Fund і High-grade Structured Credit Strategies Enhanced Leverage Fund, в яких працювали звинувачені менеджери. Саме вони стали винуватцями ризикованих вкладень фондів, які зрештою привели до банкрутства самого Bear Sterns.

За підрахунками співробітників ФБР, загальні втрати інвесторів в результаті дій Кьоффі і Таніну перевищили 1,5 млрд. доларів. Серед заарештованих в США біржових гравців також співробітники Merrill Lynch і Deutsche Bank, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В США більше 400 осіб заарештовано ФБР за звинуваченням в шахрайстві з іпотечними кредитами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі