пʼятниця, 17 жовтня 2008 15:57

В Шотландії герой війни в Іраку отримав довічний термін за вбивство

Суд в Глазго засудив ветерана іракської війни до довічного ув"язнення за вбивство. 30-річний житель Шотландії Майкл Росс зможе претендувати на дострокове звільнення тільки через 25 років.

Вирок ухвалений за вбивство, здійснене на ґрунті расової неприязні в 1994 році. У себе на батьківщині, на Оркнейських островах, 15-річний Росс, приховуючи обличчя маскою, увірвався в азіатський ресторан Mumutaz і на очах у відвідувачів застрелив офіціанта з Бангладеш Шамсуддіна Махмуда. Махмуду було 26 років і він на той час встиг обзавестися шістьма дітьми.

Суддя назвав злочин Росса "жахливим, жорстоким і нічим не спровокованим вбивством беззахисної людини". При цьому засуджений продовжує наполягати на своїй невинності і стверджує, що він не расист.

Не дивлячись на наявність доказів, злочин залишався нерозкритим до минулого року, коли у слідства з"явився новий свідок. Раніше, чотири роки тому, за приховування важливих доказів до в"язниці був відправлений батько вбивці, Еді Росс, який під час злочину служив в поліції Оркнейських островів.

Росс служив в Іраку снайпером у складі "Чорної варти" - 3-го батальйону Королівського полку Шотландії і був нагороджений за хоробрість. Колегія присяжних більшістю голосів визнала його винним в червні, і тоді ветеран втік з суду, але потім був затриманий, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Шотландії герой війни в Іраку отримав довічний термін за вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі