пʼятниця, 06 липня 2007 13:28

В сицилійського мафіозі конфіскована власність на 25 млн євро

У Італії влада сицилійського міста Мессіна конфіскувала у боса коза ностри Себастьяно Рамполли власність на 25 мільйонів євро.

Як повідомив в п"ятницю журналістам представник правоохоронних органів, хрещений батько, який позбувся власності, був засуджений за причетність до злочинного клану. Як було встановлено, він контролював міста Мессіна, Катання і Енна. У Рамполли були конфісковані землі, підприємства і гроші.

Раніше італійська поліція конфіскувала у сицилійської мафії власність на 40 мільйонів євро. Серед конфіскованого майна були також землі, фірми, вілли і будівлі, що будуються. Майно належало коза нострі і було вилучено за рішенням судових властей міста Палермо.

Також влада застосувала санкції проти неаполітанської мафії каморри, у якої недавно були вилучені вілли, квартири і банківські рахунки на 100 мільйонів євро. За даними слідчих, все це було нажито за рахунок здирства, шахрайства і торгівлі наркотиками.

Тільки за минулий рік італійська влада конфіскувала у сицилійської мафії 7 тисяч 328 об"єктів нерухомості. Вся конфіскована у мафії нерухомість буде передана громадським і державним організаціям, які займаються соціальною підтримкою малоімущих верств населення.

Як планується, в будинках, що раніше належали організованій злочинності, розмістять невеликі виробництва, а на відібраних у мафії землях вирощуватимуть сільськогосподарську продукцію для дешевих супермаркетів.

Згідно даних поліції, майже половину своїх доходів італійська мафія отримує від обігу наркотиків. Найбільші доходи і найбільший вплив на економіку Італії має ндрангета - калабрійськая мафія. Друге місце займає сицилійська коза ностра, каморра - третя. Неапольську мафію вважають і найкривавішою, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В сицилійського мафіозі конфіскована власність на 25 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі