середа, 08 серпня 2007 09:10

В школах Луцька вивчатимуть історію міста

З нового навчального року в школах обласного центру Волині викладатиметься історія Луцька. Уже передбачені кошти на зарплату вчителям, які читатимуть курс.

На уроках рідного міста вчителі та учні користуватимуться виданням "Лучеськ X-XV ст.", яку написав львівський археолог Святослав Терський. Книгу презентовано у Луцьку 6 серпня у прес-центрі мерії. Кошти на видання, яке вийде накладом 1,5 тис примірників виділила Луцька міська рада.

В книзі викладено історичний розвиток міста - від зародження міста до початку поступової трансформації його соціально-топографічного укладу під впливом ідей Заходу.

Автор наукового видання археолог, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії, теорії, практики культури Національного університету "Львівська політехніка" Терський протягом 1988-1998 р.р. досліджував археологічні пам`ятки Лучеська – столиці древньої Волині. Було вивчено культурний шар на території Окольного города, передмістя, посадів Помостичі та Панський город, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В школах Луцька вивчатимуть історію міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі