середа, 02 липня 2008 11:24

В СБУ почалися кадрові чистки через корупцію

24 старших офіцери Служби безпеки України усунуті з посад за корупційні дії за результатами спецоперації, проведеної підрозділом внутрішньої безпеки.

Таке рішення ухвалила колегія СБУ у вівторок, 1 червня, повідомляє прес-служба СБУ.

Крім того, на колегії було винесено догану керівникам двох обласних управлінь, звільнено з посад трьох заступників начальників регіональних підрозділів, ліквідовано два регіональні підрозділи СБУ.

"Всі матеріали скеровані до органів прокуратури з метою повного і всебічного розслідування відповідних кримінальних справ", - сказано в повідомленні.

На колегії СБУ також зазначалося, що у рамках реалізації Концепції подолання корупції в Україні "На шляху до доброчесності" та антикорупційних ініціатив президента з початку року викрито 619 посадових злочинів, притягнуто до адміністративної відповідальності за корупцію 882 особи.

Викрито понад 400 злочинів у сфері боротьби з міжнародним наркобізнесом. З незаконного обігу вилучено понад 1 тонну прекурсорів, 350 кг наркотиків.

У рамках загальнодержавної операції з протидії немедичному використанню трамадолу Службою безпеки виявлено та ліквідовано 145 осередків незаконної реалізації препарату, вилучено з незаконного обігу 110 тис. доз. За матеріалами СБУ правоохоронними органами порушено 166 кримінальних справ.

СБУ передала матеріали до відповідних правоохоронних органів, за якими порушено 100 кримінальних справ. За поданнями СБУ застосовано 69 спеціальних санкцій до суб"єктів зовнішньоекономічної діяльності, внаслідок чого повернуто валютних коштів та матеріальних цінностей з-за кордону на загальну суму 31,3 млн. грн.

Загалом надійшло до зведеного бюджету держави у вигляді фінансових санкцій, а також матеріальних цінностей, переданих до державного сектору економіки, понад 510 млн. грн.
Колегія СБУ проаналізувала також практичні кроки на шляху реформування служби.

Крім того, було зазначено, що залишається пріоритетним завдання з розсекречення документів фондів галузевого державного архіву СБУ та доведення до громадськості історичної правди щодо Українського визвольного руху.

Колегія підтримала створення при СБУ Центру вивчення архівних документів з історії ОУН і УПА, завданнями якого, зокрема, є пошук, виявлення, опрацювання, систематизація та розсекречення архівних матеріалів.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «В СБУ почалися кадрові чистки через корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі