субота, 23 лютого 2008 14:34

В Саудівській Аравії 57 юнаків заарештували за флірт

В Саудівській Аравії почато розслідування у справі 57 молодих людей, заарештованих на цьому тижні за звинуваченням у флірті з дівчатами в кількох торгових центрах міста Мекки.

Хлопців звинувачують у тому, що вони, будучи непристойно вдягненими, слухали гучну музику і танцювали, прагнучи привернути до себе увагу дівчат.

Запит про їх арешт виходив від "Комісії зі сприяння праведності і запобігання гріху" (муттави).

Релігійна поліція "муттава" руглярно патрулює суспільні місця стежачи за дотриманням ісламських законів у Саудівській Аравії, які мають на увазі жорстку статеву сегрегацію.

Опікуни деяких із арештованих хлопців відкинули звинувачення і сказали, що ті регулярно збиралися разом на вихідних і ніколи не порушували правил статевої сегрегації.

Нагадаємо, що напередодні дня Святого Валентина поліція моралі Саудівської Аравії заборонила торгівлю червоними трояндами і сувенірами для закоханих. "Комісія із заохочення чесноти і запобігання гріху" веліла вилучити з продажу квіти і подарункову упаковку. Влада вважає, що відзначати день Святого Валентина та інші не мусульманські свята - це гріх.

Крім того, свято, на думку саудівської влади, заохочує неприпустимі в цій країні перелюбства між статями. Перелюбства ж у Саудівській Аравії заборонені законом.

Члени муттави - поліції моралі - регулярно патрулюють вулиці, стежачи за тим, щоб крамниці були зачинені під час щоденної молитви, жінки виконували розпорядження щодо одягу, а також не спілкувалися з нерідними їм чоловіками.

На початку лютого вибухнув скандал, коли "муттава" затримала саудівську бізнес-леді, яка обговорювала за кавою в кав"ярні "Стар бакс" в Ер-Ріяді ділові питання зі співробітником своєї фірми. На думку охоронців моральності, 36-річна жінка, мати трьох дітей скоїла моральний злочин, "усамітнившись" з чоловіком, який не був її родичем.

За це її, не дозволивши зв"язатися з родичами, відправили до в"язниці, де роздягнули і обшукали. Жінку визволив чоловік, що терміново приїхав до Ер-Ріяду. Права жінки має намір захищати Національна спілка з захисту прав людини Саудівської Аравії.

Найбільш резонансний випадок стався торік у листопаді, коли 19-річну жертву згвалтування засудили до 200 ударів батогами і шестимісячного ув"язнення. Перед тим, як дівчину згвалтували сім чоловіків, вона була в машині з хлопцем. Хоча насильники не залишилися безкарними, постраждалу пару суд також не обійшов "увагою". Багато країн, особливо США, засудили такий вердикт саудівського суду.

Також, торік влітку членів муттави звинуватили в загибелі двох чоловіків. Одного із загиблих поліція моралі "викрила" в спілкуванні з жінкою, яка не була йому родичкою, іншого - в торгівлі алкоголем. Обидва померли незабаром, після того, як їх затримала релігійна поліція, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «В Саудівській Аравії 57 юнаків заарештували за флірт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі