пʼятниця, 06 липня 2007 13:11

В Росії відкривається кінофестиваль пам"яті Андрія Тарковського

Перший міжнародний кінофестиваль імені Андрія Тарковського "Дзеркало" пройде з 6 по 13 липня в Івановській області РФ. Участь в ньому візьмуть більше 300 акторів і кінематографістів з 23 країн світу. Президентом фестивалю стала народна артистка СРСР Інна Чурікова.

Церемонія відкриття кінофестивалю, приуроченого до 75-річчя режисера, який народився на Івановській землі, пройде в центрі міста, - на площі Пушкіна. Фестиваль пройде в трьох містах - в Іваново, Юр"ївцівце і Плесі.

У конкурсну програму включені картини з 17 країн світу. Деякі будуть показані на російському екрані вперше. Міжнародне журі фестивалю під головуванням грецького режисера Теодороса Ангелопулоса визначить кращий ігровий фільм, будуть вручені призи "За режисуру", "Краща чоловіча роль" і "Краща жіноча роль". Окремо оргкомітетом фестивалю присуджуватиметься спеціальний приз "За видатний внесок в світове кіномистецтво".

Окрім конкурсної програми в рамках фестивалю пройде презентація решти програм фестивалю: "Тарковський з нами", "Ролан Биков дітям", "Анімація для всіх", "Віддзеркалення", "Нове російське кіно", в кінотеатрах пройде ретроспективний показ стрічок Тарковського і стартує програма "Актриса-весна", в якій будуть представлені кращі стрічки за участті Інни Чурікової.

В рамках фестивалю також відбудеться міжнародна наукова конференція "Феномен Андрія Тарковського в інтелектуальній і художній культурі". Кульмінаційним місцем фестивалю стане Юр"ївець - стародавнє місто на Волзі, де Андрій разом з сестрою Мариною жив в роки Великої Вітчизняної війни. Гості фестивалю познайомляться там з оновленою експозицією Будинку-музею Андрія Тарковського.

Фестиваль, приурочений до 75-ліття з дня народження основоположника російського інтелектуального кіно, фінансується на 90% за рахунок спонсорських пожертвувань, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Росії відкривається кінофестиваль пам"яті Андрія Тарковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі