пʼятниця, 01 червня 2007 08:23

В Росії найшкідливішою для здоров"я визнали школу

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей директор департаменту медико-соціальних проблем сім"ї, материнства і дитинства Мінздоровсоцрозвитку Росії Ольга Шарапова повідомила, що найбільшої шкоди дитячому здоров"ю наносить школа.

"За час навчання в школі у дітей падає зір, порушується постава, розвивається сколіоз (зростання в 3-4 рази), відмічено також високий рівень ураження карієсом. У кожної четвертої дитини проблеми зі шлунком, у кожної п"ятої - захворювання серцево-судинної, сечостатевої, ендокринної та інших систем", - сказала Шарапова.

За її словами, в цілому по Росії щонайменше 60% учнів мають ту або іншу патологію, тільки 14% старшокласників можуть вважатися абсолютно здоровими. До 80% випускників шкіл за станом здоров"я не можуть обрати ряд професій, понад 40% хлоп"ят допризовного віку не відповідають вимогам, що пред"являються армійською службою.

Серед негативних чинників, що впливають на стан здоров"я дітей і підлітків, найбільш значущими є інтенсивність освітнього процесу і збільшення кількості стресових ситуацій, пов"язаних із навчанням. Крім того, сучасні діти легко захоплюються сигаретами й алкоголем. Відсутність фізичної активності та недостатній раціон харчування в школах також не сприяють зміцненню здоров"я.

Шарапова також відзначила, що в Росії слід посилити покарання за жорстоке поводження з дітьми та невиконання батьківських обов"язків. Розмір штрафу за жорстоке поводження з дітьми може складати 40 тисяч рублів, тоді як штраф за жорстоке поводження з тваринами - до 80 тисяч рублів, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Росії найшкідливішою для здоров"я визнали школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі